Neflac Connectdag

Neflac Connectdag | 6 juli 2024 | 10.00 – 17.30 uur | Ontmoetingskapel, Maarn

Voor oud-Neflac cursisten en (amateur)fluitisten van 18 t/m 35 jaar

De Neflac Connectdag (voorheen AlumniPLUSdag) is een jaarlijks terugkerende dag met inspirerende workshops, warm-ups, samenspel en fluitorkest. Een dag waarbij ontmoeting, muziek en gezelligheid centraal staan.

Heb je zin in een concert vol zwoele Argentijnse fluitmuziek? En houd je van samenspelen en van nieuwe dingen leren? Kom dan naar de Neflac Connectdag!

Dit jaar is fluitist Jacqueline van der Zwan onze gast, en dat betekent natuurlijk… tango!

Verdere details van het programma worden nog ingevuld. Om je een idee te geven, onderaan deze pagina het programma van 2023.

Doelgroep
Deze dag is voor iedereen die ooit aan een Neflac cursus heeft meegedaan, en voor alle gedreven en bevlogen fluitisten, amateurs en professionals, van 18 t/m 35 jaar. Dus ben jij vakstudent fluit, student Docent Muziek, ben je net begonnen als fluitdocent of fluitprofessional, ben je een ambitieuze amateur, of…, zolang je niet ouder bent dan 35 jaar ben je welkom!

 

Aantal deelnemers
max. 45
toelating op volgorde van inschrijving en vol = vol

 

Prijs
€95 (incl. lekkere lunch en drankje) te betalen bij inschrijven.

 

Lokatie
Ontmoetingskapel | Kapelweg 45, 3945 AB Maarn (loopafstand station Maarn)

 

INSCHRIJVEN

  • Vul het formulier helemaal in
  • BETAAL €95
  • Druk op VERZENDEN
  • Na versturen kom je terug in hetzelfde scherm met daarin een melding met o.a. ‘Dank voor je inschrijving…etc. en een bevestiging via email
  • Als je geen melding krijgt, probeer opnieuw. Lukt het niet, stuur een mail naar info@neflac.nl

Zie voor betalingsvoorwaarden en de annuleringsregeling de pagina algemene informatie en voorwaarden.

 

Inschrijfformulier Neflac Connectdag

6 juli 2024

  • Ben je professional of amateur? Wat, waar, hoe vaak speel je? Speel je in een ensemble of orkest? Laat ons weten!
  • De Algemene Voorwaarden kan je aanklikken onderaan de Neflac website. Hierin staan de annuleringsregeling, het foto/video- en de privacybeleid. Mocht je problemen hebben met een onderdeel van de Algemene Voorwaarden, neem dan via mail contact ons op.
  • Kies hieronder een betaalmethode en klik vervolgens op verzenden. Je ziet dan de betaalmogelijkheid verschijnen.

Programma 2023

Welkom + kennismaking

warm-up met en zonder fluit

pauze

Van Barok tot Romantiek – KWARTETTEN

lunch

Ronald Snijders

pauze

Uit het hoofd spelen

Fluitorkest

Na afloop: napraten met drankje in horecagelegenheid in de buurt

Van Barok tot Romantiek – KWARTETTEN
In deze workshop duiken we dieper in de wereld van de kamermuziek voor dwarsfluit, namelijk het spelen van fluitkwartetten. Daarbij duiken ook we In de stijlverschillen tussen barokmuziek en romantische muziek. Hoe kunnen we aan een partituur zien uit welke tijd deze komt? Waarom wordt barokmuziek anders gespeeld dan romantische muziek? Wat zijn de verschillen in expressieve beleving van deze muziek? En welke rol speelt de ontwikkeling van een instrument als de viool en de grootte van de concertzaal hierin? Kortom, een muzikale ontdekkingsreis… Een paar weken van tevoren krijg je de fluitmuziek thuisgestuurd, zodat je deze alvast kunt instuderen. 

Uit het hoofd spelen
In deze workshop kijken we hoe we sneller en makkelijker uit het hoofd kunnen spelen. Fluitisten zijn niet echt gewend om uit het hoofd te spelen, maar waarom eigenlijk niet? We kunnen misschien niet zo goed vertrouwen op onze vingers, maar we kunnen wel leren bouwen op de muziek in ons hoofd. Al spelend en al zingend, met kleurpotloden en markers, maken we ons tijdens deze workshop meester van een kort maar prachtig stukje muziek.

Fluitorkest
Geen Neflac evenement zonder fluitorkest! Er is immers weinig leuker dan samen muziek maken… Bij Neflac zijn we altijd op zoek naar de mooiste muziek voor fluitorkest. En daarom eindigen we deze dag met het spelen van prachtige muziek, onder de bezielende leiding van Jeroen Bron. Zoals gebruikelijk zullen we vast weer verrast zijn over het klinkend resultaat. Enne, loop ook niet de kans mis om te spelen op een bas- of altfluit!