DocentenNetwerk

Mijn ervaringen gingen van: “Een feest der herkenning” (b.v. de energie van Emily bij het lesgeven) tot “Wat interessant, op die ideeën was ik nog niet gekomen” (b.v. de creatieve manieren van Wieke om te testen of de leerling zich de ‘lesstof’ eigen heeft gemaakt). Wat fijn om te merken dat er dus veel mensen zijn die bij het lesgeven veel verder kijken dan het leren bespelen van een instrument, maar daarbij de persoon die ze lesgeven als volwaar-dig mens in zijn geheel bezien en daarop willen aansluiten en dat met hart en ziel doen.

 

NIEUWE GROEP START FEBRUARI 2020

Het BASISPROGRMMA heeft onderstaande opzet, en wordt nader ingevuld aan de hand van wensen en behoeftes van de deelnemers.

DOCENTENWEEKEND* | 8 & 8 februari 2020 | Vierhouten

Geheel verzorgd docentenweekend met kennismaking, lessen van de NEFLAC docenten incl. nabespreking, workshop, samenspel en uitwisseling met elkaar.

* Overnachting en maaltijden inbegrepen bij de prijs van deelname aan het DocentenNetwerk.

DOCENTEN NETWERK DAG  |1 maart 2020 |locatie nog te bepalen

Je hebt iets te vertellen is het thema van deze voor ALLE DocNet leden. De vorm is Tedtalk-achtig. Nadere info volgt.

3 THEMADAGEN | 28 maart, 24 mei, ? september 2020 | diverse locaties

Verspreid in het land worden 3 themadagen georganiseerd onder leiding van de NEFLAC docenten. Invulling aan de hand van wensen en behoeftes van de deelnemers.

ZOMERACADEMIE | 23 juli 2020 | De Steeg

Luister en kijk een dag bij de lessen en masterclasses van Emily, Wieke en Jeroen en de pianocoaching door pianist Andrew West, en krijg een indruk van de deelnemers, niveau en sfeer.

GRATIS CONCERT VOOR DOCENT EN 3 LEERLINGEN | 25 juli 2020 | Concertgebouw, Amsterdam

Fluitdocenten vertellen ons altijd hoe inspirerend dit slotconcert van de Zomeracademie is voor henzelf, en vooral ook voor hun leerlingen!

TOEGANG TOT NEFLAC BLADMUZIEKARCHIEF
met ±80 werken voor fluitensemble/fluitorkest, geselecteerd door Emily Beynon.

 

DocNet GROEP 2019

Voor wie?

Actieve fluitdocenten met een lespraktijk met o.a. leerlingen van 13 t/m 18 jaar.

Kosten

€495 incl. BTW
Het hele programma, inclusief overnachting en maaltijden docentenweekend.

  • betalen in termijnen mogelijk
  • kosten als zakelijke kosten aftrekbaar en/of informeer bij je werkgever naar de mogelijkheid de kosten te declareren als opleidingskosten.

Aanmelden

mail naar info@neflac.nl

  • korte profielschets voor de Neflac website
  • portretfoto
  • motivatie voor deelname
  • link naar je website

 

‘Wat heb ik een fijne mensen leren kennen! En wat hebben jullie me geïnspireerd.’

‘Ik heb veel stof tot nadenken, leesvoer en een lijst met repertoire dat ik ga aanschaffen. Ik heb er zin in om nieuwe dingen met mijn leerlingen te gaan ontdekken.’

‘Er zijn  voor mij ook onverwachte leermomenten geweest tijdens het weekend. Bijvoorbeeld door de manier waarop jullie aan teambuilding doen. Ik heb daardoor zelf meer inzicht en tools om in te zetten op een beter groepsgevoel tijdens de projecten van mijn eigen lespraktijk. Dat komt ook de muzikaliteit van onze uitvoering ten goede, omdat leerlingen zich dan beter durven te uiten.’

Anneke Wouterse

Geeft fluitles, piano-/keyboardles en al 20 jaar muzieklessen op een Montessorischool aan leerlingen van 6 tot 66, die elkaar ontmoeten in samenspel en optredens gedurende het jaar.

Doretthe Janssens

Geeft les op moderne en ‘oude’ fluiten aan ±40 leerlingen van alle leeftijden en niveau’s. En traverso aan collega fluitisten.

Else Schaaij

Geeft al geruime tijd fluitles, eerst via het Koorenhuis en nu via de Muziek academie in Den Haag.

Gemma Gielen

Geeft dwars-, pan- en blokfluitles, en muziekles aan klassen en leer-krachten basisonderwijs. Samen met collega’s geeft ze workshops voor dwars- en panfluit en schrijft ze een serie Melodische Etudes voor panfluit.

Herman Waanders

Lespraktijk “Toontje hoger” is onderdeel van Klankrijk Veluwe, met leerlingen in en rondom Apeldoorn. Alle leerlingen hebben het doel met veel plezier fluit te spelen. Naast les  krijgen ze een podium om zich te laten horen.

Lindy Adema

Heeft een grote groep enthousiaste  leerlingen van 7 tot 70. Ook actief op basisscholen om zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren voor muziek en met name de fluit!

Lisette van den Broek

Blijft zichzelf steeds opnieuw uitvinden om haar leerlingen het beste te kunnen bieden. Krijgt energie van hun ontwikkeling en enthousiasme.

Lucas Coltof

Muziek maken en muziek zijn is de rode draad in zijn leven. Al ruim 30 jaar docent, o.a. bij muziekcollectief Ouder-Amstel. Als Zijnsgeoriënteerd begeleider ondersteunt hij mensen in moeilijke omstandigheden.

Marianne Wormgoor

Naast de lessen aan huis werkt zij als zelfstandig docent, o.a. in het docentencollectief Allegra. We organiseren gezamenlijk onze voorspeelavonden, concertjes en examenweken. Naast het lesgeven speelt zij graag samen in een orkest en ensembles.

Marieke Vos

Geeft met veel enthousiasme les aan leerlingen op verschillende locaties in Flevoland, dirigeert af en toe en maakt deel uit van een aantal ensembles. Heeft ook een geneeskunde achtergrond en combineert haar fluitpraktijk met lesgeven aan verpleegkundigen.

Mirjam van der Maas

Houdt zich bezig met: dwarsfluit- en theorieles geven, ensembles dirigeren, dwarsfluiten repareren en schoolprojecten voor alle leeftijden. Speelt altviool in een amateur symfonieorkest en is secretaris van Globe Centrum voor Kunst en Cultuur in Hilversum.

Riëtte Beumer

De muzikale motor in Fluitstudio Delft, een plek voor beginnende en gevorderde fluitisten. Het plezier in fluitspelen en de ontwikkeling van de leerling staan voorop. Naast het volgen van fluitlessen kunnen de leerlingen deelnemen aan activiteiten. Het is een bron van veel muzikale geluksmomentjes!

Nederlandse Fluit Academie

Darthuizerweg 10

3956NK Leersum

+31 6 384 489 28

info@neflac.nl

ANBI 8203.46.640

KvK 3025 2608

Triodos Bank NL86 TRIO 0786 8953 73