DocentenNetwerk

DocNet met coronamaatregelen…

‘Ineens werd voor iedereen het lesgeven niet meer vanzelfsprekend en moesten er oplossingen gezocht worden. Fijn, dat al die behulpzame collega’s voor elkaar klaar stonden!’

‘Het was een zéér geslaagd DocNet jaar! Heb er veel aan gehad, vooral ook aan de online bijeenkomsten waar we ons ‘Lockdown-leed’ en Zoom-les-ervaringen konden delen! Zonder DocNet was ik als fluitdocent vast minder goed op de been gebleven! En heerlijk dat we de laatste twee bijeenkomsten weer fysiek konden doen.’

DocNetPLUSdag – zaterdag 23 oktober

 

Neflac docenten Wieke Karsten en Jeroen Bron zorgen voor sprankelende dag vol inspiratie, uitwisseling, nieuwe kennis en ideeën en natuurlijk veel DocNetgezelligheid.

Programma

Ochtend:
Kennismaking en warm-up I Werkvormen ‘de ontwikkeling van tonaliteit voor 6 – 100 jarigen’ I Didactiek: het geven van feedback (en waarom het vaak zo lastig is…)

LUNCH

Middag:
De DUETTENKARAVAAN (Kies een of meer favoriet(e) duet(ten) uit je lespraktijk en vraag een bevriende of iets minder bevriende fluitdocent om mee samen te spelen) I Fluitorkest I DocNet 2022

 AANSLUITEND EEN BORREL 

Voor wie?

Actieve fluitdocenten met een lespraktijk met o.a. leerlingen van 13 t/m 18 jaar.

Kosten

€65 incl. BTW incl. eenvoudige lunch en borrel achteraf

  • factuur voor de betaling is mogelijk
  • kosten als zakelijke kosten aftrekbaar en/of informeer bij je werkgever naar de mogelijkheid de kosten te declareren als opleidingskosten.

Locatie & Tijd 
Ontmoetingskapel Maarn, 10:00 – 17:30

aanmelden kan t/m 21 oktober

Heb je vragen: stuur een berichtje naar info@neflac.nl

 

Onderwerpen bij DocNet bijeenkomsten o.a. : ademhaling/ademsteun, barokmuziek, fluitorkest, interpretatie, improvisatie, intervisie, klank/vibrato, Kodaly werkvormen, lesgeven aan jonge kinderen, Moyse 24, ondernemerschap, trio’s en kwartetten, samenspel, suzuki, voorbeeldlessen met nabespreking, warm-up, werkvormen online lesgeven

VOORBEELDEN onlinesessies en live dagen

‘Ik kan me nog heel goed een sessie herinneren van een docentenbijeenkomst nog voor DocNet. Je begon te spelen en met je prachtige toon, kleur en muzikaliteit lifte je ons ensemble naar een ander plan. Dat is heel fijn om mee te maken! Ik herken het ook: het is wat ik ook voor mijn leerlingen probeer te doen. Dit ervaren in een docentengroep was voor mij heel inspirerend! We hebben een prachtig vak dat veel voor mensen kan betekenen. Laten we dat blijven uitdragen!’

‘Wat heb ik een fijne mensen leren kennen! En wat hebben jullie me geïnspireerd.’

‘Ik heb veel stof tot nadenken, leesvoer en een lijst met repertoire dat ik ga aanschaffen. Ik heb er zin in om nieuwe dingen met mijn leerlingen te gaan ontdekken.’

‘In dit netwerk is het ontzettend fijn dat je verbonden raakt met je collega’s die even enthousiast met hun werk bezig zijn. Door ervaringen te delen, samen te brainstormen en te filosoferen over ons vak, ontwikkel je jezelf als docent, ontstaan er nieuwe inzichten en raak je geïnspireerd om met je eigen leerlingen aan de slag te gaan zodat jij én je leerlingen zich ontwikkelen.’

DocNet Groep (sommige docenten doen meerdere jaren mee met het programma)

Anneke Wouterse

Geeft fluitles, piano- en keyboardles en al 20 jaar muzieklessen op een Montessorischool aan leerlingen van 6 tot 66, die elkaar ontmoeten in samenspel en optredens gedurende het jaar.

DocNet 2019, 2020

Ceciel Boonk

Geeft al meer dan 30 jaar les aan leerlingen van 8 tot 63 aan de Muziekschool Hof van Twente, en bij 2 muziek- vereningen. Speelt zelf ook mee bij muziekvereniging Apollo.

DocNet 2020

Diana Sonnenschein

Heeft een uitgebreide lespraktijk ‘MuziekCentrum Sonnenschein’ met leerlingen blokfluit, dwarsfluit en piano tussen 6 en 86 jaar, en geeft ook les via muziekschool 040muziek aan harmonieleerlingen.

DocNet 2020

Doretthe Janssens

Geeft les op moderne en ‘oude’ fluiten aan ±40 leerlingen van alle leeftijden en niveau’s. En traverso aan collega fluitisten.

DocNet 2019

Else Schaaij

Geeft al geruime tijd fluitles, eerst via het Koorenhuis en nu via de Muziek academie in Den Haag.

DocNet 2019

Emily Beynon

Solo fluitiste van het Concert-gebouworkest, veelgevraagd soliste op internationale podia, oprichter – en tot september 2021 artistiek leider – van Neflac, fluitdocent en inspirator via haar youtube kanaal, masterclasses en lessen aan jong talent en vakstudenten.

DocNet 2019,2020

Gemma Gielen

Geeft dwars-, pan- en blokfluitles, en muziekles aan klassen en leer-krachten basisonderwijs. Samen met collega’s geeft ze workshops voor dwars- en panfluit en schrijft ze een serie Melodische Etudes voor panfluit.

DocNet 2019

Gera van der Meulen

Geeft fluitlessen aan leerlingen van alle niveaus en leeftijden, bezoekt in wisselende projecten met haar fluit basisscholen, en heeft veel ervaring in musiceren vanuit afstemming, intuïtief, improvisatorisch; waaronder in klankmeditaties.

DocNet 2020

Herman Waanders

Lespraktijk “Toontje hoger” is onderdeel van Klankrijk Veluwe, met leerlingen in en rondom Apeldoorn. Alle leerlingen hebben het doel met veel plezier fluit te spelen. Naast les  krijgen ze een podium om zich te laten horen.

DocNet 2019,2020

Jeroen Bron

Educatieve & artistieke leiding Neflac, leider van Neflac Ensemble, hoofdvakdocent fluit & vakmethodiek Kon. Conservatorium Den Haag, eigen lespraktijk, arrangeur en dirigent.

DocNet 2019, 2020

Laetitia Leemans

Docent dwarsfluit, basis- cursussen muziek, en kinderkoor aan de Muziek- en Dansschool Amstelveen. In 2017 Master of Music according to the Koday concept afgerond. Nog meer gedreven voor lesgeven in de volel breedte.

DocNet 2020

Lindy Adema

Heeft een grote groep enthousiaste  leerlingen van 7 tot 70. Ook actief op basisscholen om zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren voor muziek en met name de fluit!

DocNet 2019,2020

Lisette van den Broek

Blijft zichzelf steeds opnieuw uitvinden om haar leerlingen het beste te kunnen bieden. Krijgt energie van hun ontwikkeling en enthousiasme.

DocNet 2019

Lucas Coltof

Muziek maken en muziek zijn is de rode draad in zijn leven. Al ruim 30 jaar docent, o.a. bij muziekcollectief Ouder-Amstel. Als Zijnsgeoriënteerd begeleider ondersteunt hij mensen in moeilijke omstandigheden.

DocNet 2019

Marianne Wormgoor

Naast de lessen aan huis werkt zij als zelfstandig docent, o.a. in het docentencollectief Allegra. We organiseren gezamenlijk onze voorspeelavonden, concertjes en examenweken. Naast het lesgeven speelt zij graag samen in een orkest en ensembles.

DocNet 2019, 2020

Marieke Vos

Geeft met veel enthousiasme les aan leerlingen op verschillende locaties in Flevoland, dirigeert af en toe en maakt deel uit van een aantal ensembles. Heeft ook een geneeskunde achtergrond en combineert haar fluitpraktijk met lesgeven aan verpleegkundigen.

DocNet 2019

Miriam de Groot

Geeft, naast lessen aan fluitisten in een muziekkorps, les op muziekschool in Haren en Hoogezand en heeft enkele privéleerlingen. Speelt concerten op invalbasis en geeft workshops op basisscholen om kinderen te infecteren met het muziekvirus.

DocNet 2020

Mirjam van der Maas

Houdt zich bezig met: dwarsfluit- en theorieles geven, ensembles dirigeren, dwarsfluiten repareren en schoolprojecten voor alle leeftijden. Speelt altviool in een amateur symfonieorkest en is secretaris van Globe Centrum voor Kunst en Cultuur in Hilversum.

DocNet 2019

Riëtte Beumer

De muzikale motor in Fluitstudio Delft, een plek voor beginnende en gevorderde fluitisten. Plezier in fluitspelen en de ontwikkeling van de leerling staan voorop. Naast  fluitlessen kunnen leerlingen deelnemen aan activiteiten, een bron van veel muzikale geluksmomentjes!

DocNet 2019, 2020

Wieke Karsten

Educatieve & artistieke leiding Neflac, docent fluit – didactiek – methodiek Kon. Conservatorium Den Haag, schrijver van het boek boek In de muziek, geeft lezingen en organiseert workshops en cursussen.

DocNet 2019, 2020

‘Ik ben mezelf als docent serieuzer gaan nemen.’

‘Ik zie me zelf niet langer als een geïsoleerde docent, maar heb ervaren dat we met zijn allen iets moois aan het doen zijn.’

‘Het contact met anderen, en vooral met mensen die meer weten dan ik over een bepaald onderwerp houden me scherp en in een staat van leren en open zijn. Dat had ik nodig. Ik was het zat om alleen in mijn eigen straatje te werken en studeren!’

Nederlandse Fluit Academie

Darthuizerweg 10

3956NK Leersum

+31 6 23021781

info@neflac.nl

ANBI 8203.46.640

KvK 3025 2608

Triodos Bank NL86 TRIO 0786 8953 73