Zomeracademie – Neflac Tiener & Talent Klas (NTK)

Aanpassingen Zomeracademie i.v.m. corona

Wij gaan voor een fantastische Zomeracademie! Duim je mee dat het doorgaat? 🤞🤞 We houden in ons plan alvast rekening met onderstaande maatregelen:

 • 1,5m afstand vanaf 18 jaar
 • 2m afstand bij fluitspelen/zingen/intensief muziek maken

Rond 10 april nemen we een besluit of de Zomeracademie door kan gaan. Zo ja, dan zien we in de tijd daarna of er minder of juist nog verdere aanpassingen nodig zijn.

Voor gevorderde leerlingen (13 t/m 17 jaar)
Datum zondag 18 t/m zaterdag 24 juli 2021
Deelnemers maximaal 15
Kosten
€ 550 (excl. persoonlijke uitgaven en Intromiddag)
Locatie Akoesticum, Ede (kamers worden gedeeld)
Intromiddag 19 juni 2021, 13.30 – 18.00 uur, €30
lokatie: Splendor Amsterdam

 

INSCHRIJVING T/M 19 APRIL
Voor wie?

Enthousiaste en gevorderde leerlingen die

 • zin hebben in een toffe en intensieve week fluitspelen!
 • ervan houden een beetje uitgedaagd te worden
 • het gezellig vinden om met een groep te zijn
 • makkelijk alle noten t/m G3 spelen
 • aardig van blad kunnen lezen
 • Engels kunnen verstaan

Je bent, samen met 12 jonge fluitprofessionals uit de hele wereld, een week in het fantastische Akoesticum in Ede, onder leiding van fluitdocenten Emily Beynon, Wieke Karsten en Jeroen Bron, en pianist Andrew West.

Programma

Zondag leer je elkaar en je buddy in de andere groep kennen, spelen jullie allemaal voor elkaar en de docenten, en is is er een relaxte avond met wat buddy building games. (Iedere deelnemer heeft een buddy in de andere groep als maatje en vraagbaak).

Maandag t/m vrijdag bestaat de dag uit individuele- en groepslessen, themalessen (ademhaling, articulatie etc.), masterclasses, ensembles en fluitorkest. Een paar keer is er ’s avonds een workshop, de andere avonden ben je vrij of is er BBQ.
De dag begint om 8.45 uur met warming-up en eindigt om 21.30 uur als er een workshop is.

Zaterdagochtend
beginnen de voorbereidingen voor het Slotconcert. Hoe dit concert er uit gaat zien en waar het wordt gehouden is nog niet bekend en hangt af van de coronamaatregelen. Het concert kan in ieder geval bijgewoond worden via live stream!

Voor de NTK is er 19 juni van 13.30 – 18.00 uur een VERPLICHTE Introductiemiddag als voorbereiding op de Zomeracademie. De prijs voor deze middag is €30, en zit niet in de prijs voor de Zomeracademie.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Is het cursusgeld een drempel? Neem contact op met het fonds.

 • Een mega leuke, gezellige, leerzame en inspiratievolle week met allemaal leuke fluitisten vanuit de hele wereld en hele mooie muziek. Super veel geleerd en ik wil graag nog een keer!
 • Ik vond het een super week. Mijn fluit spel is heel erg ontwikkeld en ik vond de hele week heel erg praktisch. Het was een fantastische ervaring en ik zou het graag nog een keer doen.
 • Het was weer een van de leukste weken van het jaar!
 • Had voor mij langer mogen duren. Leuke sfeer met leuke mensen.
 • Het was een fantastische week met een fantastische groep. De leraren waren allemaal even aardig en behulpzaam, er was een leuke samenwerking met de YIP en we hebben ongelofelijk veel geleerd.
 • Je krijgt een aantal persoonlijke lessen die mij in ieder geval heel erg hebben geholpen met het verbeteren van mijn fluiten. Tijdens deze week werk je samen naar het concert toe, door workshops, masterclasses en het oefenen van het fluitorkest. En de laatste dag is dan het concert in het Concertgebouw waar iedereen naar uit kijkt. Kortom, de Zomeracademie is een hele mooie ervaring waarin je heel veel leert!

Inschrijven

INSCHRIJVEN doe je met een formulier, een video* (zie instructievideo hiernaast/onder) en een aanbevelingsbrief van je fluitdocent. Met een klik op de rode knop  kom je op de inschrijfpagina.

*UITSTEL VOOR VIDEO: We snappen dat het nu lastig is om een video te maken. Je kunt nu het formulier invullen, zodat je bent aangemeld, en uiterlijk 19 april stuur je de video.

PLAATSING Nadat we je inschrijving hebben ontvangen krijg je een bevestiging van ontvangst, en zo snel mogelijk na de sluitingsdatum krijg je bericht of je een plaats hebt.

BETALING €30 voor de Intromiddag en betaling €550 voor de Zomeracademie binnen 10 dagen nadat je de mail hebt ontvangen dat de Zomeracademie doorgaat.

Gastsolist & Workshopleiders 2021

Santiago Cimadevilla

Santiago Cimadevilla

GASTSOLIST 2021

 bandoneonist, componist, arrangeur

Elsina Jansen

Elsina Jansen

workshop podiumhouding

regisseur

Anne La Berge

Anne La Berge

workshop elektronische muziek

fluitiste/improvisator/componiste/

Jurgen van Harskamp

Jurgen van Harskamp

workshop ritme, puls en groove

componist/sound designer

Jacqueline van der Zwan

Jacqueline van der Zwan

workshop tango fluit

 fluitiste/tango musicus

Maaike Aarts
Maaike Aarts

Alexander Techniek

AT leraar/violiste

Alvast een beetje sfeer proeven?

Nederlandse Fluit Academie

Darthuizerweg 10

3956NK Leersum

+31 6 294 598 63

info@neflac.nl

ANBI 8203.46.640

KvK 3025 2608

Triodos Bank NL86 TRIO 0786 8953 73