Art Root Collective

Het verhaal van Art Root Collective

Het project ‘Makers Collectief’ startte in de zomer van 2017 in Akoesticum als een muzikale samenwerking tussen Neflac en Stichting de Vrolijkheid onder leiding van fluitiste Maaike van der Linde en violiste Geerte de Koe. Op dat moment weet je niet wat er gaat gebeuren. Wordt het een eenmalig project? Ontstaat er iets waardoor er grond is voor verdere ontwikkeling?
Maar het werd al snel duidelijk dat er een enorme band in de groep ontstond  tussen de 6 Neflac fluitisten en 14 jonge muzikanten uit diverse azc’s. Het allereerste concert bij het Grachtenfestival bleek een succes en Art Root Collective was geboren.
Inmiddels anderhalf jaar verder hebben we meerdere mijlpalen behaald: van een concert op het Bevrijdingsfestival in Zwolle tot het opnemen van eigen muziek, de succesvolle Zomeracademie 2018, het  creatieve muziekproject en concert in AZC Utrecht afgelopen december!

Band

Art Root is een grote muzikale familie, een collectief bestaande uit fluitisten, gitaristen, vocalisten, basisten, percussionisten, violisten, dansers, fotografen en performers uit alle hoeken van de wereld – van Nederland tot Saudi Arabie, van Venezuela tot Syrie. Het is een veilige plek, een plek om verhalen te delen, een plek om alle verschillen opzij te zetten en elkaar te ontmoeten door muziek.
Lucine Ellarian

Muziek

Team

Maaike van der Linde

Maaike van der Linde

Fluitiste en Artistiek Leider

Geerte de Koe

Geerte de Koe

Violiste en Artistiek Leider

Kay Ramati

Kay Ramati

Basist en Producent

Lucine Ellarian

Lucine Ellarian

Producent

Het is lastig onder woorden te brengen hoe het is om met het Art Root Collective bij elkaar te zijn. Hoe hecht de band is met mensen die ik pas een jaar ken, en in dat jaar – alles bij elkaar – slechts ongeveer 2 weken gezien heb. En hoe fijn het dan om die mensen weer te zien, samen muziek te maken, en de kleine dingen daaromheen zoals een spelletje pingpong.
Lisette van de Laak

T:   +31 687 938 466
E:   arc@neflac.nl
Nederlandse Fluit Academie

Darthuizerweg 10

3956NK Leersum

+31 6 384 489 28

info@neflac.nl

ANBI 8203.46.640

KvK 3025 2608

Triodos Bank NL86 TRIO 0786 8953 73